Utólagos szerződéskötés

 2011.03.24. 12:40

Mi a teendő Magyarországon, ha váratlan munkaügyi ellenőrzés során feketén dolgozó munkásokra bukkannak kis- vagy nagyvállalkozásunknál?

Meggyőzően el kell magyarázni az munkaügyi ellenőröknek, hogy futtában történt ma minden, szorított az idő, mire regisztrálták a munkavállalókat, már vitték is őket 2-3-as csoportokban pl. az építkezés helyszínére. Ezért tudták csak a későbbiekben aláírni a szükséges papírokat. Tehát utólagos szerződéskötés történt, minden a legnagyobb rendben, jogszabályszerűen zajlott. Amennyiben a felügyelők értetlenkednek,  jogi lépéseket kell fontolgatni és türelmesen, de rendkívül határozottan megértetni velük, hogy nekünk elhívásunk van, és most Magyarország vérrel és verejtékkel kiharcolt utolsó lehetőségével próbálunk élni. Küldetésünk teljesítéséhez a lehető legjobb állapotban kell lennünk, nekik is el kell köteleznünk magunkat a jó iránt. Tartozunk magunknak annyival, hogy ne csak a kényelmes, rövidtávú céljainkat tartsuk szem előtt, és ne legyünk restek biztosítani a felügyelőket legnagyobb jó szándékunkról. Meg kell értetnünk velük, hogy most összefogásra, nem pedig széthúzásra van szüksége az országnak. Beszédünket a megfelelő mimikával kísérve, a jóságos mosolytól haladjunk szépen a tüzes, eltökélt, rettenthetetlen tekintetig. Ne felejtsük a búcsúnál: "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inkompatibilis.blog.hu/api/trackback/id/tr832767745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása