Azok a politikusok, akik diplomát már szereztek, de a való élettel köszönőviszonyban sincsenek, az iskolánkban elvégzett 1 éves továbbképzés után oklevelet kapnak

Napjainkban egyre nagyobb azoknak a politikusoknak a száma, akik a mai napig semmilyen élettapasztalattal nem rendelkeznek. Ezeknek a politikusoknak a nagy része „életidegen”, munkáját a politikai életben szeretné folytatni anélkül, hogy a legalapvetőbb fogalmakkal rendelkezne a hazánkban élő emberek mindennapjaira vonatkozóan. Nyilvánvaló, hogy ezen hátrányos (bár ők azt gondolják, előnyös…) helyzetű politikusok számára olyan alternatív képzési lehetőséget kell biztosítani, amelyek lehetővé teszik számukra a tapasztalatszerzést.  A Magyarország Felemelkedéséért Alapítvány a fent említett célközönség számára olyan speciális egyéves programot hirdet, amelynek feladata a politikusok tapasztalatszerzése, élettel való ismerkedése. Első lépésben két csoportban 15-15 fő beiskolázására van lehetőség. A politikusok a képzés során kompetencia alapú képzésben részesülnek, projektek megvalósításával szerezve meg a megadott feladatokhoz szükséges specifikus kompetenciákat. A képzés befejezésekor olyan kompetencia-bizonyítványt kapnak, mely feljogosítja őket a Parlamentben végzendő munkára.

Mennyiben más a felzárkóztató képzésben az oktatás módszere, mint a hagyományos képzésben?

Projektmódszerrel dolgozunk.

A következő területeken fejlesztjük a politikusok képességeit:

 

-        alapkészségek fejlesztése (érdeklődés más emberek élete iránt,

-        általános szóbeli kommunikáció  (szóvirágok, közhelyek, üres lőzungok mellőzése, egyenes beszéd elsajátítása stb.)

-        személyiségfejlesztés-önismeret-önkritika

-        tanulásmódszertan

 

A képzésben való részvételnek szigorú feltételei vannak:

-        - a képzés megkezdésekor a politikusnak a RÁT-ból azaz 28.500.- Ft-ból kell megélnie

-        - a RÁT-ot természetesen személyesen a politikusnak kell igényelnie, és a minden szükséges    igazolást egyedül neki kell beszereznie

-        - csakis kizárólag ebből az összegből fedezheti minden kiadását (lakbér, rezsi, étel, ital, szórakozás, kultúra stb.)

-         - a képzés ideje alatt nem használhatja ingóságait és ingatlanjait

-          munkát kell keresnie és találnia szokványos önéletrajzzal kapcsolati háló használata nélkül    (amennyiben munkát talál, a RÁT folyósítása megszűnik)

-          - fekete munkát nem vállalhat

-          - társadalmilag valóban hasznos munkát kell végeznie minden 2. hétvégén

-          - véletlenszerűen kijelölt helyszíneken emberekkel kell beszélgetnie (sminkesünk    segítségével természetesen inkognitóban)

 

 

Miért érdemes minket választani?

- Nagyobb hangsúlya van a nevelésnek, mint az oktatásnak
- Közvetlen a kapcsolat az itt tanító állampolgárok és a politikusok között
- Módszertanilag forradalmi képzés
- A tananyag összeállítása a politikus képességeire épül, egyéni haladásmódot biztosít
- Cselekvő módon sajátítják el a politikusok az ismereteket
- Az egyénre szabottan kialakított projektmódszer felszínre hozza a politikusban (adott esetben túl mélyen) rejlő különböző értékeket
- A megismerkedés a különböző élethelyzetekkel segíti az érdemleges munkát és – amennyiben szükséges – a politikusok visszautat találhatnak a munka világába.

 

A legnyomósabb indok: 2013. január 1-től a fenti oklevél nélkül az EU országaiban a politikusokat az adott ország állampolgárai nem alkalmazhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://inkompatibilis.blog.hu/api/trackback/id/tr192627557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnRea 2011.02.08. 21:29:17

Nagyon szakszerű, és milyen sok idegen szó! :)))

inkompatibilis 2011.02.09. 20:26:13

@AnRea: igen, az kell, mert akkor látszik, hogy értenek hozzá: profik!!
süti beállítások módosítása