2011. februárjában elkezdődött a Magyarországon tevékenykedő vezető politikusok és parlamenti képviselők tavaszi megfigyelése, amelynek az a célja, hogy tudományos alapossággal gyűjtsük össze, dolgozzuk fel tevékenységük, munkájuk dinamikájáról szóló megbízható adatokat, információkat.

A Védegylet megyei szövetségeinél az elmúlt hetekben több mint 10 000 állampolgár jelezte, hogy részt kíván venni a programban, a politikusok megfigyelésében. Jól felfogott érdekünkben remélhetően ez a szám csak növekedni fog, még akkor is, ha idén a jogszabályok nem teszik lehetővé sem a képviselők visszahívását, sem pedig a monitoringozás részeként a mintavételt.

A polgárjogi szervezetek – a Felügyeleti Jogot a Polgároknak Is főosztályának, valamint az Emberibb Életet Magyarországon  Szakigazgatási Hivatal központjának támogatásával - arra törekszenek, hogy együttműködve az embervédőkkel elérhessük: a politikus  tartsa be választási ígéreteit, ne élvezzen mentelmi jogot, és ugyanolyan elbírálás alá essen az általa elkövetett jogsértés, szabályszegés során, mint az általa képviselt polgárok.

Várjuk azon magánszemélyek és szervezetek jelentkezését, akik részt kívánnak venni ebben a munkában!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inkompatibilis.blog.hu/api/trackback/id/tr262816303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása