Az új alkotmány elkészítésével párhuzamosan, amely a Szent Koronát helyezi a középpontba, a Budapest látképét méltatlanul hosszú ideje uraló szobrot végre lecserélnék az új alkotmány szelleméhez méltóra. A kezdeményező polgári kör szeretné, ha minden munkába induló, munkából érkező derék magyar állampolgárnak erőt adna a szakértő kormány szakértő kormányzása alatt szakértően felállított emlékmű. Az alkotásnak ki kell fejeznie Magyarország Európában és az egész világban játszott egyedülálló történelmi szerepét, a magyarság megfélemlíthetetlenségét, legyőzhetetlenségét, egységre és rendre való törekvését, és végül, de nem utolsósorban, a keresztény értékek nem eléggé hangsúlyozható szerepét a magyarság hétköz- és ünnepnapjaiban.

A kezdeményezést elindító polgári kör közvélemény kutatást kezdeményez a tervezettel kapcsolatban. Minden igen tisztelt  magyar állampolgár válaszborítékkal ellátott 3 pontos kérdőívet kap, amelyen a leginkább látni kívánt alkotás mellé egy kis keresztet kell  rajzolni.  A kérdőív tartalmaz egy plusz kérdést is, amely nem a szobor mibenlétére, hanem annak környezetére vonatkozik.

 

1.      1. A Szabadság-szobor helyére Orbán Viktor csodaszarvason ülő, és bizakodóan az éppen újjászülető, erős, gyarapodó, önbizalmát és önbecsülését visszanyerő Magyarország jövőjébe előtekintő alakja kerüljön.

2.      2. A Szabadság-szobor helyére Orbán Viktor alakja kerüljön, laza (felcsúti srác) testtartásban, mosolygó arccal, amint egyik kezében  a vasfüggöny darabjait, a másikban pedig a Rubik-kockát tartja.

3.      3. A Szabadság-szobor helyére Orbán Viktor komoly arckifejezésű alakja kerüljön, a magyar történelmi jelképekkel, úgy mint: koronázási palást, országalma, királyi jogar, Szent Korona.

Lábánál kuporogva leghűségesebb harcostársai korlátozott számban, maximum 5 db.

 

+ 1:

Mit gondol Ön arról, hogy egyes vélemények szerint a Gellért-hegy (amelynek magassága a környezeti tényezők felszínpusztító hatása következtében az idők során sajnos 235 méterre csökkent) magasságát 50 méterrel megnövelni szükségeltetik.

 

-          Igen, növeljék meg a Gellért- hegy méretét

-          Maradjon a lepusztított, méltatlan, kicsinyes, nem nagyot álmodni vágyást sugárzó  környezet                                  

 

 

Címkék: magyar népszavazás alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://inkompatibilis.blog.hu/api/trackback/id/tr852717594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnRea 2011.03.07. 14:21:22

A francba, ez nem kérdés! Emelni kell! :)
süti beállítások módosítása