Kitalálós

 2011.02.14. 15:15

Létezik Mo-on egy nagyon büszke szervezet, amely hivatalosan még csak 23 éve működik, bizonyos körökben mégis nagy tekintélye. Az ide tartozó emberek a helyi lakosok figyelmét kezdték felkelteni furcsa ruházatukkal (elegáns, drága öltöny, nyakkendő) viselkedésükkel (arrogáns, pökhendi, cinikus) valamint a nép terrorizálásával. Fontos jellemzőjükké vált erős szleng nyelvezetük (pl.: jogos tiltakozás = hiszti, elcseszett dolog = apróbb technikai probléma, lopás = Semsey Aladár újpesti életműdíj, jogos kifogás = méltatlan támadás stb.), bandáiknak furcsa neve (pl.: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság), és nem utolsósorban egymás iránt tanúsított hűségük, egymás családját is védelmező összetartásuk. A tagok sokszor nyilvánosan is megmutatják magukat a közönségnek különböző gyűléseken.
Vezérük tudatosan ötvöz bizonyos feudális történelmi hagyományokat speciális vallási nyelvezettel, ily módon saját külön politikai vallást hoz létre, amelyben ő a próféta. Bármilyen ellenvélemény kinyilvánítása a vezetővel szemben a szervezetből való automatikus kizárást von maga után.
(A sikeres megfejtők között egy örökös bizottsági tagság kerül kiosztásra)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inkompatibilis.blog.hu/api/trackback/id/tr692660684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása